Eros a jeho poslanie

Eros a jeho poslanie* Základy sexuálnej morálky *

Prof. José Noriega Bastos, DCJM je katolícky kňaz, predstavený rehoľného inštitútu Učeníkov sŕdc Ježiša a Márie a profesor špeciálnej morálnej teológie na Pápežskom inštitúte Jána Pavla II. pre štúdium manželstva a rodiny v Ríme, na ktorom tiež obhájil doktorát z teológie. Vo svojich knihách sa venuje otázkam morálnej teológie, manželstva, rodiny, sexuality a výchovy. Autor viackrát prednášal aj na Slovensku.

Milujem ťa! Milióny mužov a žien si denne povedia túto vetu. Ako overiť, či to, čo sa skrýva za týmito slovami je ozajstnou láskou? Čo znamenajú tieto slová? Možno o láske povedať niečo, čo by malo univerzálnu platnosť? Je rozumné veriť v lásku, ktorá vydrží navždy?

Láska sa dotýka všetkých dimenzií ľudskej reality: tela, citov, osobnosti, viery a je aj stredobodom sexuálnej morálky. Láska je darom, vášňou a rozhodnutím, na ktorom stojí inštitúcia manželstva a rodiny.

Autor vychádza z uvažovania nad ľudskou skúsenosťou lásky vo svetle Božieho zjavenia a ľudského rozumu v celej jej šírke, hĺbke aj poslaní. Nebojí sa citlivých otázok a integruje poznatky z filozofie, teológie, psychológie aj umenia. Fundovaným a plastickým spôsobom vysvetľuje učenie Katolíckej cirkvi o manželstve, láske a plodnosti.

Kniha je určená kňazom, katechétom, pastoračným spolupracovníkom, snúbencom, ktorí sa pripravujú na manželstvo ako i manželom samotným. Tiež bude výbornou pomôckou pre všetkých, ktorí sa s danou témou odborne, ale i laicky zaoberajú.

*
Počúvať PREZENTÁCIU KNIHY-JOSÉ NORIEGAbutton_zachej