Zatiaľ žiadne komentáre

Povolaní milovať

povolani_milovat_redPriblíženie teológie tela Jána Pavla II.*

Carl Anderson a José Granados napísali mimoriadne pútavé a hlboké rozvinutie myšlienok obsiahnutých v teológii tela. Ich kniha patrí medzi to najlepšie, čo kedy bolo o teológii tela napísané. Bola už preložená aj do taliančiny.
Dielo Carla Andersona a José Granadosa o teológii tela je určené na pomalé, niekoľkomesačné čítanie. Lebo za tým, čo napísali, za ukrývajú myšlienky veľkého muža – pápeža Jána Pavla II. A za jeho myšlienkami sa ukrýva dielo ešte niekoho väčšieho – samého Boha.

Dielo Boha sa však nedá spoznať rýchlym prečítaním – upadneme tak do nebezpečenstva, že si povieme: „Aha, tak toto už poznám.“ Keď však budete túto knihu čítať pozorne, pomaly, dlho a aj s otvoreným srdcom, dostanete sa nielen na počiatok ľudstva, dokonca pred prvotný hriech, kde objavíte prvotnú samotu, prvotnú jednotu i prvotnú nahotu, ale dostanete sa aj do srdca Boha a preniknete o trošku viac do jeho zmýšľania. Spoznáte veľkosť človeka, ktorá sa prejavuje v človeku ako celku ducha, duše a tela. Pričom telo hrá svoju veľmi dôležitú úlohu – je nástrojom Božej abecedy…

button_zachej